Удължен е срокът за кандидатстване по програмата Старт на кариерата
Удължен е срокът за кандидатстване по програмата Старт на кариерата / снимка: Sofia Photo Agency, архив

До 29 юли е удължен срокът за кандидатстване по програмата "Старт на кариерата", съобщават от Агенцията по заетостта. До тази дата включително в бюрата по труда в страната ще се приемат документи на младежи, завършили висше образование, но без трудов стаж по специалността, които желаят да започнат работа в публичната администрация.

Изискванията към кандидатите са да са на възраст до 29 ненавършени години към 29 юни 2013 г. включително, да имат завършено висше образование в държавен или частен университет (редовна или задочна форма на обучение), образованието им да съответства на посоченото от работодателя работно място и да нямат трудов стаж по специалността.

Желаещите могат да подават документи в бюрото по труда, в което са регистрирани като безработни, заети или учащи се, с изключение на учащи в редовна форма на обучение.

Общо 2256 работни места са заявени по програмата "Старт на кариерата" в рамките на актуализираната процедура, осъществявана от Министерството на труда и социалната политика и АЗ. От тях 1358 са в централни ведомства, 103 - в областни администрации и 795 - в общински. Пълният списък на обявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се видят на сайта на агенцията, както и във всички бюра по труда.