Павел Маринов до юли с пакет от искания до Министерски съвет
Павел Маринов до юли с пакет от искания до Министерски съвет / Бургас инфо

До края на месеца екипът на новият областен управител Павел Маринов ще бъде готов с предложения за пакет от мерки, които ще поискат от МС да бъдат делегирани като правомощия на областната управа.

Целта на тези мерки е да може да има бърза реакция при проблеми - общини, бизнес, неправителствен сектор от една страна и от друга с областната управа, каза Павел Маринов. Всички предложения ще бъдат обсъдени както с кметовете, така и с бизнеса.

Туризъм, транспорт, селско стопанство - това са трите основни предимства на Бургаска област, които очерта по време на първата си среща с кметоветен от региона новият областен управител.

Павел Маринов изслуша най-големите проблеми на градоначалниците и предложи стъпки за съвместната им работа още от другата седмица.

Кметовете поискаха регулярни срещи както в Областна управа, така и с министрите, които идват на посещение в Бургаско. Павел Маринов обеща съдействие и конструктивен диалог с всички местни управи независимо от партийната им принадлежност.
Ще бъде актуализирана спешно дейността на Областния съвет за развитие и той ще бъде подсилен с още няколко комисии, стана ясно още на срещата.