Готвят блокада на международен път Е-79
Готвят блокада на международен път Е-79 / снимка: DarikNews.bg, архив

Жители на Благоевград се готвят да блокират в петък главен път Е-79.

За поредна вечер в Благоевград поискаха оставката на областния управител от ДПС Муса Палев и на кабинета "Орешарски".

Предимно активисти на ГЕРБ, ВМРО и представители на граждански организации тръгнаха на поход с българския трикольор от площад "Георги Измирлиев".

"Наглостта на БСП и ДПС, показана през всичките 23 години, трябва да бъде изхвърлена на бунището на историята. Тази политическа банда има само една единствена управленска компетентност - да продава България на Ахмед Доган. Затова искат Муса Палев да бъде областен управител на Благоевград", изтъкнаха ораторите в протестния митинг.

"С оставката на Муса Палев ние помагаме на братята мюсюлмани да не попадат под кървавите пари на ислямския екстремизъм. Пиринският край ще помогне на Европа да се спаси от задаващата се буря на халифата", сочат недоволните в писмено обръщение към хората в Благоевград и останалите населени места в региона.

Протестиращите блокираха за втори път две възлови кръстовища в центъра на града. Скандираха срещу назначаването на Палев, пяха възрожденски песни и приканиха съгражданите да се присъединят към ежедневните митинги пред Областната управа.

Утре сутрин те отново ще чакат губернатора пред сградата, който идва на работа инкогнито и отказва среща с протестиращите.