Владислав Николов: Броени са часовете на правителството на Орешарски
Владислав Николов: Броени са часовете на правителството на Орешарски / archive.dariknews

„Въпрос на часове е правителството на Орешарски да падне. Хората не искат това правителство да решава техните проблеми, те нямат доверие в партиите в парламента. Дали днес или утре, сигурно е че ще се стигне до падането на правителството на Орешарски". Това каза на пресконференция пред журналисти народният представител от ПП ГЕРБ Владислав Николов.
Той коментира разпространена информация от някои медии за разцепление в партия ГЕРБ и обясни, че за последните четири месеца в областната организация на ГЕРБ-Плевен са постъпили 510 нови члена, а само за последната седмица, молби за членство са подали 70 човека, „така че, доверието на гражданите в Плевенска област не само не е изчерпано, но нараства с всеки изминал ден", каза още Владислав Николов.
Той уточни, че членовете на ПП ГЕРБ в Плевенска област са 3678, а само в община Плевен те са вече 1748.

„Ние ще работим за България, но без негативизъм и конфронтация. Видяхме до какво доведе крехкото доверие в парламента и не случайно го напуснахме. Не случайно обжалваме и изборите, защото това правителство е плод на измама", допълни народният представител.

Общинският съветник от ГЕРБ Мартин Митев сподели, че в партията има сериозни притеснения, да не се стигне до февруарските събития от 1997 г. „Ние сме против израждането на протестите, които за сега вървят абсолютно цивилизовано. Но с ината и дебелоочието си, управляващите е възможно да провокират някои маргинални групи в обществото и така да се стигне до по-крайни форми на протест".