Протест на медиците в Хасково отложи уволнението на д-р Близнаков
Протест на медиците в Хасково отложи уволнението на д-р Близнаков / netinfo

Протестът на лекарите и персонала от хасковската болница отлага засега планираното уволнение на директора й д-р Славчо Близнаков. Недоволството на медиците прекъсна заседанието на акционерите и не се стигна до гласуване на включената в дневния му ред точка за отстраняването на д-р Близнаков.

По-рано през деня стана ясно, че Министерството на здравеопазването е уволнило изпълнителният директор на Хасковската многопрофилна болница д-р Славчо Близнаков. Мотиви за уволнението не са посочени, поне Близнаков не знаеше за такива след среща с министерски представител. Новината за уволнението на Близнаков разгневи медиците от болницата.

„Това е един политически преврат! Политическа поръчка, която се изпълнява за пореден път за нашата болница и болница, която от 30-то място стигна на пето място в страната, наново трябва да стигне на 30-о, за да се разбере, че трябва да престанат с тези политически преврати. Хората са събрани тука, възмутени от това, което се извършва задкулисно, както обикновено, когато комунистите вземат властта и това е подло и гадно. Затуй ние сега ще стачкуваме", е реакцията на регионалния секретар на КТ „Подкрепа", секретар на синдикалната организация в хасковската болница и началник на спешното й отделение д-р Димитър Кючуков.

Други новини от Хасково