Оставката на кабинета не стои на дневен ред, заяви министър Йовчев
Оставката на кабинета не стои на дневен ред, заяви министър Йовчев / снимка: БГНЕС, архив
Министър Йовчев за оставката на кабинета
65052
Министър Йовчев за оставката на кабинета
  • Министър Йовчев за оставката на кабинета

Към момента не може да се говори за оставка на правителството, коментира вътрешният министър Цветлин Йовчев след заседанието на кабинета.

„В момента оставка на правителството не седи на дневен ред. Причина за това е, че решенията, които са необходими, за да удовлетворят очакванията на хората, включително тези, които протестират на улицата, са в програмата на кабинета. Една прибързана оставка на правителството ще доведе до това, че можем да хвърлим държавата в хаос. Определено има ситуация, в която трябва да се оценят рисковете и трябва да се действа отговорно от всички институции", категоричен бе вътрешният министър.

Йовчев увери, че е създадена нужната организация за гарантиране на сигурността на протестите в столицата тази вечер, които ще бъдат „за" и срещу правителството.

„Ще направим всичко възможно да не се получат груби нарушения на обществения ред, да няма сблъсъци, да няма насилие и да не позволим по един или друг начин да пострадат български граждани", подчерта министърът.

Той използва случая да благодаря на своите колегите полицаи: „Вече дни наред те работят по близо 18 часа, влагат всичко от себе си и се справят изключително професионално със задълженията си. Искам да благодаря и на гражданите, които подпомагат, изолират всякакви такива групи, които се опитват да проявяват насилие. Ще разчитаме и на тази помощ занапред. Искам да ви уверя в едно нещо - полицията не е нито на министъра, нито на политическите партии, полицията е на гражданите. Полицията ще прави всичко и само в интерес на гражданите".

На пресконференцията след заседанието на кабинета не се появи премиерът Пламен Орешарски, за да съобщи дали ще подаде или няма да подаде оставката на кабинета.