Кастрират 250 домашни кучета
Кастрират 250 домашни кучета / Виктор Кадири

До няколко дни ще стартира кампания за кастрация на домашни кучета, заяви директорът на дирекция „Екология и управление на отпадъците“ доц. Стефан Шилев. В партньорство със седем ветеринарни клиники от Пловдив ще се предлагат кастрации на преференциални цени.

В рамките на този пилотен проект ще бъдат включени само 250 домашни кучета. Хората, които желаят да запишат домашния си любимец за процедурата и  искат да се освободят от заплащането на такса,  ще могат да намерят подробности за кампанията на сайта на Община Пловдив.

От дирекция „Екология и управление на отпадъците“ припомнят, че административната регистрация на всяко домашно куче е задължителна. Регистрацията се извършва в районната администрация по местоживеене срещу предоставяне на редовно заверен ветеринарномедицински паспорт и задължително отразена идентификация на животното, поставена от ветеринарен лекар.

При установяване на липса на идентификация на домашното куче, собственикът подлежи на санкция от 50 до 200 лева. От началото на годината до момента административна регистрация са извършили собствениците на 455 домашни кучета.