Предупреждават за дъжд и гръмотевици
Предупреждават за дъжд и гръмотевици / снимка: Дарик-Благоевград, архив

В сутрешните часове все още на места в Северна България е възможно да превалява. По-късно и там преваляванията ще спрат и облачността ще намалее. В следобедните часове по-значителни увеличения на облачността ще има над Югозападна България, където на места отново ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен северозападен вятър, ще продължи да прониква по-хладен въздух.

Температурите ще се понижат с още 3-4 градуса и максималните стойности ще са между 26° и 31°, в София - 26°. Без валежи и най-топло ще е в югоизточните райони. Атмосферното налягане ще се повиши.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. По билата все още ще духа умерен до силен югозападен вятър, в по-ниските части - вятърът ще е от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 19°, на 2000 м - около 12°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север, североизток. Максималните температури ще достигнат 26°-28°. Температурата на морската вода е между 22° и 25°, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.