И животновъдите излизат на протест
И животновъдите излизат на протест / БГНЕС, архив
И животновъдите излизат на протест
65024
И животновъдите излизат на протест
  • И животновъдите излизат на протест

"Единствената цел на протеста на животновъдите утре е да защити интересите на бранша - не искам да ни вкарват в политически интриги". Това заяви в интервю за Дарик председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов.

Утре животновъдите организират в 12 часа протест пред земеделското министерство в София срещу бездействието на кабинета и пълното блокиране на работата на администрацията. Разрешението, което им е дадено от общината, предвижда краен час на протеста 22 часа вечерта.

"Целият земеделски сектор е в неведение. Няма никаква яснота и обратна връзка за това какво предприема властта по отношение на политиките в сектора, за субсидиите, преговорите с Брюксел за парите за сектора и плащанията към земеделците", коментира пред Дарик Бойко Синапов.

"Земеделецът не може ден за ден да решава нещата. Трябва да знаем перспективно поне с месеци напред какво е заложено. Не искам да бъдем обвинявани в политически интриги, защото аз лично не съм политически ангажиран човек. Ще продължа до последно да защитавам интересите си, защото първо съм фермер, след това съм браншовик", обясни Синапов.

По думите му протестът не трябва да е само на животновъдите, защото проблеми има в целия земеделски сектор. Той призова фермерите и от други отрасли да се включат.