Протестиращи счупиха стъкло на централата на БСП, пострада журналист
Протестиращи счупиха стъкло на централата на БСП, пострада журналист / снимка: БГНЕС, архив
Усмихнати младежи, облечени като доктори, се събраха на протест на "Позитано" 20
64926
Усмихнати младежи, облечени като доктори, се събраха на протест на "Позитано" 20
  • Усмихнати младежи, облечени като доктори, се събраха на протест на "Позитано" 20

Протестиращи счупиха с бутилка прозорец на сградата на централата на БСП на „Позитано" 20. От стъклата пострада журналист.

Малко преди 22.00 часа хилядите протестиращи стигнаха до централата на БСП в София, където се провеждаше заседание на Националния съвет на партията.

Недоволните се спряха, скандирайки: „оставка", „червени боклуци", „мафия".

Малко преди да дойдат демонстрантите, полицаите предупредиха журналистите да бъдат внимателни, защото и предишни вечери се е случвало да бъдат хвърляни бутилки и различни предмети по входа на централата. Журналистите, отразяващи протеста и пленума на БСП се намират под самия вход на централата, който е стъклен.

Докато скандираха и напрежението се покачваше, от демонстрантите някой хвърли бутилка и уцели една от стъклените стени, която се пада като първи етаж на централата,  след което върху журналистите се посипаха счупени стъкла, при което пострада журналист - главата му бе нарязана. Лекари му оказаха на място първа помощ. По-късно той бе откаран за преглед в "Пирогов".

Постепенно напрежението утихна и протестиращите продължиха мирно своето шествие.

На мястото на инцидента бяха шефът на СДВР Ивайло Спиридонов и заместникът му.

Протестиращи счупиха стъкло на централата на БСП пострада журналист
netinfo

По-рано през деня двайсетина младежи, облечени като доктори, се събраха на странен протест пред централата на БСП на „Позитано" 20.

Идеята на атрактивното облекло на събралите се вероятно бе, че искат да излекуват БСП от болестта, от която те смятат, че социалистите боледуват.

Скандиранията им бяха изпълнени със смях и ирония. Те скандираха: „Само БСП", „Татяна Дончева - председател", „Сергей Станишев и Лютви Местан - гаджета", в ироничните им изказвания Станишев бе гадже и с Бойко Борисов.

Бяха издигнати плакати с надписи: „Не сте на всеки километър, вие сте за 4-и километър", „Елате с нас, ние сме от Карлуково".