Цацаров потвърди за данъчна ревизия на имотите на Цветан Цветанов
Цацаров потвърди за данъчна ревизия на имотите на Цветан Цветанов / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Цацаров потвърди за данъчна ревизия на имотите на Цветан Цветанов
64904
Цацаров потвърди за данъчна ревизия на имотите на Цветан Цветанов
  • Цацаров потвърди за данъчна ревизия на имотите на Цветан Цветанов

Възложена е пълна данъчна ревизия по случая с имотите на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Това съобщи главния прокурор Сотир Цацаров. Вчера стана ясно, че делото за доходите и апартаментите на бившия министър е било възобновено.

През септември 2011 г. приключи проверката на Цветанов и имотното състояние на него и роднините му. Специално внимание беше обърнато на тъста и тъщата на Цветанов, които помогнали финансово на ексминистъра да се сдобие с няколко апартамента. Тогава НАП обяви, че всичко е чисто и доходите на проверявания са били декларирани надлежно, без разминавания.

Цацаров каза, че вече е възложена не проверка, а цялостна ревизия на имотите на Цветан Цветанов.

„В конкретния случай на данъчните органи не е възложена проверка, не е възложено изготвянето на доклад. Възложена е пълна данъчна ревизия с всички процесуални последици по съответния кодекс, по който те работят при извършването на такава ревизия”, обясни главният прокурор.

„При извършването на предната проверка е била възложена проверка и тя е завършила с доклад, тип справка, който е подписан от данъчни служители. В конкретния случай на ръководителя на НАП е разпоредена пълна данъчна ревизия. Тя ще покаже как ще действа прокуратурата”, поясни Цацаров.