Деструкцията в институциите ще води до все повече демокрация по улиците
Деструкцията в институциите ще води до все повече демокрация по улиците / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Председателят на парламент Михаил Миков
64897
Председателят на парламент Михаил Миков
Финансовият министър Петър Чобанов
  • Председателят на парламент Михаил Миков
  • Финансовият министър Петър Чобанов

Премиерът Пламен Орешарски, който си тръгна от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, не коментира обсъжданията там. Обсъжда се политическата обстановка, нямам коментари, тъй като дебатът не е приключил, каза Орешарски, който по-късно днес заминава за Брюксел.

Всеки трябва да има отговорност за функционирането на институциите. това коментира председателят на парламента Михаил Миков след като напусна заседанието на КСНС.

„Големият въпрос, който днес седи, е всеки да има своята отговорност за функционирането на институциите. Деструкцията, деструктивното поведение във всяка една институция, ще води до все повече демокрация по улиците и площадите на България, а така решенията не винаги са най-добрите”, заяви Миков.

Нужен е работещ парламент, за да подкрепи нужните мерки в икономическата и социалната сфера. Такова становище изрази финансовият министър Петър Чобанов на излизане от заседанието на Консултативния съвет в президентството.

„Трябва работещ парламент, който да предприеме и подкрепи необходимите мерки в икономическата и социалната сфера, за да можем да продължим нормално напред да се развиваме. Иначе рискуваме да изпаднем в безтегловност, която няма да доведе до нищо добро нито за икономическия, нито за социалния живот. Той добави, че парламентът има възможност да работи, докато мнозинството в него има воля да работи”, коментира Чобанов.

„Всеки има право да изрази своето мнение, надявам се да започне да се появява чуваемост, тъй като това, което предлагаме, включително адресира и техните искания, с изключение на най-радикалното в момента - оставката, но то винаги може да бъде използвано и като стимул за по-добра, прозрачна и честна работа”, коментира финансовият министър гражданските протести.

Деструкцията в институциите ще води до все повече демокрация по улиците
netinfo