Борисов: Сценарият с Пеевски беше с цел да бъда убит
Борисов: Сценарият с Пеевски беше с цел да бъда убит / снимки: Sofia Photo Agency, Юлияна Николова
Борисов: Сценарият с Пеевски беше с цел да бъда убит
64890
Борисов: Сценарият с Пеевски беше с цел да бъда убит
  • Борисов: Сценарият с Пеевски беше с цел да бъда убит

Ахмед Доган е посочил Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като напусна заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента.

„Ахмед Доган е този, който назначи Делян Пеевски. Ако не знаете, да знаете всички. Затова мъцат и цъкат Орешарски, Станишев и Местан и не могат да разберат десет дни защо са правили закони, искали са квалифицирана информация и са правили всичко това”, обясни Борисов.

По думите му всичко, което се случва, е сценарий с цел да бъде убит. Непосредствено след като напусна заседанието на съвета за национална сигурност при президента, бившият премиер даде просторно изявление за медиите, в което разясни тезата си.

Според него назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е изцяло в услуга на сценарий, според който той трябва да бъде арестуван и убит.

„Какво е нестандартното в назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС?” - този въпрос си зададе бившият премиер Борисов, след което подробно отговори пред събралите се да отразят Консултативния съвет при президента репортери.

„Те са подготвили сценарий, за радост протестите го осуетиха. Сценарият е да ме задържат и в ареста да ме убият. Това е нестандартният начин за БСП и ДПС да се справят с ръководството на ГЕРБ”. „Затова Станишев казва - нестандартно, само този човек, с риск за живота си, пое този ангажимент. Кой ангажимент? Десет дни Орешарски, Местан и Станишев не казват - кой го е предложил”, каза още Борисов.

Според Борисов сценарият за подготвяното му убийство е изцяло под режисурата на Ахмед Доган. По думите му с влизането си в ДАНС веднага след като бе избран за неин председател, Пеевски е свалил данни за целия агентурен апарат.

Бившият премиер отказа да отговори от къде разполага с тази информация и заяви, че не е подал сигнал в службите, тъй като новите управляващи ги „разсипали”.

Информацията на лидера на ГЕРБ за подготвяното му убийство беше коментирана и от главния прокурор Сотир Цацаров, който също беше посочен от Борисов като участник във фаталния сценарий. „Прокуратурата в сценарии не участва. Никой не тича при прокуратурата, за да режисира сценарии. Не мога да говоря за никакъв план за задържане. Трудно мога да си помисля, че Бойко Борисов е казал такова нещо, че има план за ликвидирането му в следствения арест. Това е меко казано нелепо”, заяви обвинител номер 1.

Борисов Сценарият с Пеевски беше с цел да бъда убит
netinfo