Награждават магистрати и полицаи
Награждават магистрати и полицаи / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

За пета поредна година Благоевград е домакин на церемонията по връчване на наградите за полицаи и магистрати "Джовани Фалконе".

Церемонията е на 20 юни от 11.00 часа днес в „22 септември“, в рамите на конкурса "Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж".

Събитието ще открие кметът на Благоевград Атанас Камбитов, а сред официалните гости ще бъде италианският посланик Марко Контичели.

Ще се проведе и официална среща между посланика и кмета Камбитов, която е насрочена за 10.30 часа. На нея ще бъдат обсъдени тенденциите във взаимоотношенията между двете страни и потенциалът на Благоевград като бизнес и туристическа дестинация.

Специално за наградите в Благоевград ще пристигнат полицаи, съдии и прокурори от цялата страна, като номинациите са направени от профсъюзи, колеги и неправителствени организации.

Конкурсът за магистрати и полицаи е в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе, учреден през 2009 година от Община Благоевград със съдействието на посолството на Италия. С провеждането му се цели да бъдат подпомогнати усилията на тези магистрати и полицаи, които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си, както и да се съдейства за намаляването на криминални прояви.