ОИЦ-Плевен се срещна с обществеността в село Долни Луковит
ОИЦ-Плевен се срещна с обществеността в село Долни Луковит / oic.pleven

ОИЦ - Плевен проведе информационна среща с жителите на село Долни Луковит - община Искър  в Народно читалище „Христо Ботев 1924". От центъра съобщиха, че събитие то е част от инициативата на ОИЦ - Плевен да предоставя информация на широк кръг потребители от различни населени места и социални групи.

На срещата бяха представени отворени процедури по оперативните програми и акценти от новия програмен период, а също така повече от 30 участника - учители, директори на учебни заведения, общински съветници, земеделски производители и собственици на малък бизнес, получиха информационни материали за ЕС.

По време на дискусията, участниците подчертаха нуждата от информация за всеки български гражданин дори и в най-малкото село или град. Повечето от зададените въпроси бяха свързани с постигнатото в национален мащаб за първия програмен период и възможностите, които ще имат българските граждани през следващите 7 години. Участниците в срещата задаваха въпроси и за мрежата от 28 - те информационни центрове, за това как функционира тя и каква е ползата за обикновените хора от нея.