Русенският карнавал е на 22 юни
Русенският карнавал е на 22 юни / netinfo

Русенският карнавал по Еньовден тази година ще се проведе на 22 юни /събота/, съобщиха организаторите. Карнавална фиеста ще започне с шествие на карнавалиерите. Те ще преминат по главната улица „Александровска“, разделени в два лъча, чиито емблеми ще бъдат Триглавата ламя и най-малкият брат, персонажи от народния фолклор.

Лъчовете ще бъдат водени от два камиона, на които ще танцуват атрактивни балерини. Те ще тръгнат в 17.30 часа от Историческия музей и от Дома на културата. Час по-късно те ще се срещнат пред общината, където ще бъдат приветствани от русенския Биг Бенд. Кметът Пламен Стоилов ще поздрави карнавалиерите и всички русенци, след което ще даде старт на Карнавалната фиеста.

Кралят и кралицата на карнавала ще бъдат официално коронясани и ще започне представянето по отделните сцени. Всеки желаещ ще може да покаже костюма си или пък интересно изпълнение на Свободната сцена, а останалите участници са разпределени по възрастови групи на Малка и Голяма сцена.

И този път ще има огнено шоу, по време на което ламята ще полети от покрива на сградата на Общината, за да влезе в решителна схватка с най-малкия брат. Ламята ще бъде сразена и ритуално изгорена около 22 часа. След това ще бъде представен площаден Флаш Моб воден от клуб “Чанове”. След зарята, изпълненията на рок-група Силует ще сложат край на тазгодишната карнавална фиеста.