Напрежение около централата на „Атака”, има ранени
Напрежение около централата на „Атака”, има ранени / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова; БГНЕС
Напрежение между протестиращи около централата на партия „Атака”
64800
Напрежение между протестиращи около централата на партия „Атака”
Сблъсъците проследи Драгомир Симеонов
  • Напрежение между протестиращи около централата на партия „Атака”
  • Сблъсъците проследи Драгомир Симеонов

Група от протеста, който се състоя тази вечер по улиците в столицата, се събра пред централата на партия „Атака”. Симпатизанти на партията, които обаче са там от часове, започнаха да ги замерят с бутилки.

Пет коли на жандармерията са препречили кръстовището и не дават възможност на шествието да премине покрай партийната централа. Изпратени са и допълнителни полицейски екипи.

Двама мъже са пострадали при сблъсъците между протестиращи и активисти на партия „Атака”. И двамата са с разкъсно-контузни рани по главата и са били приети в ИСУЛ. След обработването на раните им са освободени за домашно лечение.

Преди да достигнат до централата на „Атака”, участниците на протеста преминаха покрай централите на БСП, където скандираха „Долу БСП”, „Еничари” и „Оставка!” Пред централата на ДПС те изпяха и химна на България.

По-рано поддръжници на партията на Волен Сидеров блокираха част от столичната улица „Г.С. Раковски” около централата на партията. Те посочиха, че причината да блокират улицата била да се опази централата на „Атака” от протестиращи срещу правителството. По това време обаче там все още нямаше протестиращи.

Пред журналисти атакистите обясниха, че имали разрешение от общината за деянието си и казаха на репортерите, че „мястото им не е тук”.

Волен Сидеров се появи пред привържениците си. Той заяви, че ако има честни протестиращи, те трябва да протестират първо пред централите на ГЕРБ, ДСБ и всички други управляващи партии през последните 20 години. Според него Орешарски към момента не трябва да подава оставка, а трябва да остане, за да се реформира Изборният кодекс, както и да се изчистят „корумпираните политици”.

Напрежение около централата на Атака има ранени
netinfo

По-рано днес Сидеров се оплака на премиера, че късно снощи централата на партията му била нападната и се възмути, че полицията не се е намесила, за да спре протестиращите.

Противоборството между двете страни започна още от първия ден на недоволството. Оттогава, разгневени от отсъствието на Сидеров, протестиращите скандират към него обидни лозунги при всяка своя акция. Малко преди полунощ в неделя лидерът на „Атака” и депутати от партията се появиха на площада пред Народното събрание и нападнаха словесно протестиращи и журналисти.

Напрежение около централата на Атака има ранени
netinfo