Около 30 души се събраха на протест пред централата на БСП
Около 30 души се събраха на протест пред централата на БСП / снимка: БГНЕС
Протестът проследи Деа Манолова
64799
Протестът проследи Деа Манолова
  • Протестът проследи Деа Манолова

30 души се събраха на пред централата на „Коалиция за България” на ул. „Позитано” 20 в отговор на призива на депутата Георги Кадиев да покажат, че не са „червени боклуци”. „Не е важно дали са 10, 20 или 50, важно е това, което носим като послание”, коментира пред журналисти Кадиев. „Искам оставката на Станишев и втори шанс за правителството на Орешарски”, посочи той. Според него новият лидер на БСП трябва да бъде избран чрез вътрешнопартийни избори.

„Задължително е правителството на Орешарски да остане и бих препоръчал на новото ръководство на БСП да му даде пълна свобода, включително и да отмени досегашни назначения”, коментира още Георги Кадиев. „Ние като политици трябва да му гарантираме следващите 12 месеца”, добави той.

Кадиев обясни, че иска оставката на Сергей Станишев по две причини. Първата е, че партията е предала доверието на тези 940 000 избиратели, никой от които не е искал Делян Пеевски за председател на ДАНС. Втората причина е, че ако искаме изобщо правителството да има шанс за добра работа, трябва да му гарантираме, че няма да има Делян Пеевски - „2”, „3” или „4”. По думите му това може да направи само ново ръководство на БСП и на ПГ на „Коалиция за България”.