bTV Media Group вече е собственост на „Тайм Уорнър”
bTV Media Group вече е собственост на „Тайм Уорнър” / снимка: БГНЕС, архив

Европейската комисия даде зелена светлина на сделката по придобиването на bTV от американския медиен гигант „Тайм Уорнър”, съобщи телевизията.

Световният лидер в кино-телевизионната индустрия става собственик на цялата медийна група CME (Central European Media Enterprises), която освен bTV Media Group притежава телeвизии в Чехия, Унгария, Румъния, Словакия и Словения.

Европейската комисия одобри сделката, след като се увери, че от нея не произхожда риск за създаване на монополни позиции във всяка еднa от страните където са телевизиите на медийната група.

Антитръстовaта европейска службa e контролиралa условията за телевизионни и филмови лицензи, както и разпространението на предавания, филми и реклами в условията на националните пазари за конкуренция. Сделката бе представена на комисията в Брюксел на 8 май.

Новият собственик на bTV Media Group - „Тайм Уорнър”, е базиран в Ню Йорк и освен с кино и телевизионна дейност, притежава и голяма издателска империя. В орбитата на „Тайм Уорнър” са каналите HBO и CNN.