Над 10 000 се включиха в протеста в столицата
Над 10 000 се включиха в протеста в столицата / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Протестиращи блокираха движението на Орлов мост
64741
Протестиращи блокираха движението на Орлов мост
Над 10 000 се включиха в протеста в столицата
  • Протестиращи блокираха движението на Орлов мост
  • Над 10 000 се включиха в протеста в столицата

Над 10 000 души се включиха във втория ден на протестите в столицата. За разлика от първата вечер, когато недоволството на хората бе насочено срещу избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, днес скандиранията им бяха за оставка на кабинета „Орешарски".

Протестът започна в 18.30 часа на площад „Независимост" в центъра на София. С мощни скандирания и освирквания протестиращите заявиха исканията си правителството на Пламен Орешарски да подаде оставка. Недоволните заявиха, че се чувстват предадени от кабинета „Орешарски" и нямат намерение да дадат още един шанс на депутатите. Те бяха категорични, че искат промяна, нови избори, но с нови политици. Една различна държава, в която има сигурност и ред. Протестиращите подчертаха, че няма да спрат с протестите, докато правителството не подаде оставка.

Протестиращите донесоха бесилка пред Министерския съвет, на която "обесиха" чучело с изображение на прасе и надпис "ДАНС with me". Протестът протече мирно.
В един момент събралото се множество пое на шествие по бул. „Цар Освободител". Хората се спряха пред сградата на парламента, където скандираха „Мафия", „Оставка", „Долу БСП". След което продължиха, блокирайки движението между кръстовището на булевард „Цар Освободител" и „Васил Левски". Протестиращ

След това протестната вълна се насочи към Орлов мост, където недоволните блокираха движението на автомобили и градски транспорт. Бяха допуснати няколко линейки и коли на градския транспорт. Не се стигна до проблеми и сблъсъци, и намеса на полицията, тъй като протестиращите доброволно направиха път на автомобилите.
След 22.00 часа протестиращите започнаха да се разотиват по домовете си.

Над 10 000 се включиха в протеста в столицата
netinfo