Плевнелиев: След избора на Пеевски снех политическото си доверие от Орешарски, Станишев и Местан
Плевнелиев: След избора на Пеевски снех политическото си доверие от Орешарски, Станишев и Местан / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Днес снех политическото си доверие от премиера Пламен Орешарски и от лидерите на БСП Сергей Станишев и на ДПС Лютви Местан, каза президентът Росен Плевнелиев пред БНТ по повод назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Загубих всякакви илюзии, чувствам се измамен и омерзен. Това е арогантна демонстрация на задкулисието, за което гражданите демонстрираха, че е крайно време да се отървем.

На нацията беше направена ярка демонстрация за политика на сделки, подчерта президентът. Това е символ на един порочен модел, който трябваше да е в миналото, но за съжаление - не е, подчерта президентът Плевнелиев.

Виждаме, че един човек който е свързан с частни медийни и финансови структури му се дава на тепсия целия сектор "Сигурност", добави Росен Плевнелиев.

Той нарече назначението "безпринципно" и изрази опасение че това е "Тренд, задаванене на посоката". Плевнелиев подчерта, че назначението на Пеевски по никакъв начин не е съгласувано с него.