Пловдив

Кой иска да оглави Районния съд?

14 юни 2013 07:43 | Автор: DarikNews.bg

Кой иска да оглави Районния съд?
© снимка : dariknews.bg/ архив  

До края на деня се очаква да станат ясни имената на магистратите, които искат да оглавят Районния съд в Пловдив. Днес изтича срокът, обявен от Висшия съдебен съвет, в който кандидатите трябва да подадат заявление, че желаят да участват в избора за административен ръководител. Те трябва да са готови и с концепцията си за управление на районния съд, както и да изложат личната си мотивация да заемат този пост.

Мястото бе освободено от Веселин Хаджиев, който бе избран за шеф на Окръжния съд, след като Сотир Цацаров стана главен прокурор. В момента временно длъжността заема Нели Свиркова, която оглавява брачната колегия. Датата за събеседване с кандидатите във ВСС все още не е определена.

Не е изключено един от кандидатите да е председателят на Районния съд в Асеновград Иван Калибацев. Съдия Екатерина Роглекова, която оглавява наказателното отделение на Районния съд в Пловдив, също е сред магистратите, достойни за поста.
Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Диpектоp на мебелна фабpика отишъл в командиpовка в Паpиж. Вpъща се и разказва впечатления: - Страшен град! Какви улици, какви магазини! - А жените? -… Виж още