Действията срещу мен са продукт на политически амбиции, смята Цветанов
Действията срещу мен са продукт на политически амбиции, смята Цветанов / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Действията срещу мен са продукт на политически амбиции, смята Цветанов
64661
Действията срещу мен са продукт на политически амбиции, смята Цветанов
  • Действията срещу мен са продукт на политически амбиции, смята Цветанов

Това, което се предприема към мен, е продукт на политическите амбиции на всички лица, които правораздаваха от българския парламент и даваха указания на прокуратурата.

Така Цветан Цветанов коментира в Стара Загора повдигнатите му обвинения, че е допуснал в МВР да се подслушва нерегламентирано и е бездействал, докато това е ставало.

Цветанов обясни, че няма доказателства за незаконно използване на СРС-та:

„Има някакви доказателства, които не ни бяха предоставени по-рано през деня, и повдигнаха обвинения за неупражнен контрол спрямо ръководителите, които са били на СДОТО".

„Предприетите към мен действия са продукт на политическите амбиции на хората, които се изказваха от парламента", убеден е Цветанов.

„На първо място - Делян Пеевски, който много ясно се закани по мой адрес. Разбира се, Волен Сидеров, Лютви Местан, Сергей Станишев - това са хората, които даваха указания на българската прокуратура", добави бившият вътрешен министър.

Готов съм да понеса всичко, което се стоварва върху мен, коментира още Цветан Цветанов.

„През годините наруших много интереси на организираната престъпност, а в немалката си част тя беше обвързана с политическата класа на България през тези 20 години. Разбира се, че сега всеки би искал да си го върне на Цветан Цветанов, който не е министър от близо три месеца. В тази посока съм готов да понеса всичко, което ми се стоварва в момента. Вярвам в искрената подкрепа на Бойко Борисов, членовете и симпатизантите на ГЕРБ", каза Цветанов.