Най-дългата детска рисунка украси Стамболовия мост
Най-дългата детска рисунка украси Стамболовия мост / DarikNews.bg

Най-дългата детска рисунка във Велико Търново е експонирана на Стамболовия мост. Платното е с дължина 85 метра и покрива едното перило на съоръжението, където могат да го видят много преминаващи туристи.

Рисунката е изработена от над 50 деца, които в продължение на три дни рисуваха до Художествената галерия "Борис Денев". Творческата работилница е част от проекта "Арт лято" край Асеневци, който се реализира за втора поредна година от Клуб "Мелон" и Община В. Търново.

Най-дългата детска рисунка украси Стамболовия мост
netinfo

Идеята за най-дългата детска рисунка е на великотърновската художничка Десислава Гетова, която е давала напътствия на децата. Те сами са избрали какво да нарисуват върху огромния рулон. Без ограничения в художествените материали и техника малчуганите са изобразили любимите си приказни герои, цветя, слънца, морски вълни и летни сюжети.

Преминаващи туристи също са написали свои послания върху платното. Само на 3 годинки е най-малкият художник, който е оставил цветни отпечатъци от своите ръчички в общата рисунка. Творбата ще остане на Стамболовия мост, докато времето го позволява, а след това ще бъде експонирана в Изложбените зали.