Започва фестивалът на Камерната музика
Започва фестивалът на Камерната музика / снимка : dariknews.bg/ архив

Три състава от Румъния, Русия и Литва ще гостуват в Пловдив за 49-ото издание на Международния фестивал на Камерната музика, който започва днес.

Събитието ще се проведе до 20 юни в двора на Етнографския музей, а два концерта са изнесени в зала "Съединение" на Историческия музей и в Драматичния театър.

Нестандартното трио от румънския град Яш - "А-тон", съставено от пианистка, кларинетист и фаготист ще изпълни произведения от съвременни автори от северната ни съседка на 11 юни. Ден след тях в Пловдив гостуват трима изпълнители от музикална къща "Санкт Петербург". Последното чуждестранно участие на фестивала е на 18 юни, когато струнен квартет от литовската столица Вилнюс ще представи музика от Григ и Дебюси.

Фестивалът ще бъде открит с изпълнение на българския струнен квартет "Димов". Те ще отбележат 75-ата годишнина от рождението на основателя и ръководител на състава проф. Димо Димов. Събитието закриват световноизвестните Людмил Ангелов на пиано и Веско Ешкенази на цигулка, които ще свирят на 20 юни в голямата зала на Драматичния театър.