Чавдар Трифонов: Всеки град трябва да се управлява като фирма
Чавдар Трифонов: Всеки град трябва да се управлява като фирма / Предизборен щаб
Чавдар Трифонов
64567
Чавдар Трифонов
  • Чавдар Трифонов

Всеки град трябва да се управлява като фирма, при която печалбата се измерва в по-високо качество на живот. Това коментира в студиото на Дарик независимият кандидат за кмет на Варна Чавдар Трифонов, който е мениджър на дружество със сериозен капитал и печалба. Според Трифонов, за разлика от общините, акционерите на една компания не биха допуснали корупция и бавна администрация, а биха сменили ръководството. Ако бъде избран за градоначалник, той възнамерява да направи пълна ревизия на предишното управление и сериозна чистка на общинските кадри. Трифонов не би върнал на работа никого от опонентите си във вота, част от които са бивши ръководни служители, тъй като това щяло да е символ на задкулисни договорки.

Чавдар Трифонов, чийто номер в интегралната бюлетина ще бъде 4, се вижда на балотаж с партиен кандидат. Подкрепа за независимата му кандидатура досега декларираха официално няколко десни формации, между които ДСБ, БДФ, Синьо единство, ЕНП и НДСВ. Чавдар Трифонов обаче се надява да е кандидатът и на негласувалите досега варненци. Като приоритети в управлението той посочи справянето с бедността, чистотата в града, увеличаване на общинския жилищен фонд чрез довършване на изоставените строежи с пари от местната хазна или по европейски програми, както и модерно здравеопазване.

„Болниците във Варна не могат да се делят на общински и държавни според собствеността им. Заедно с държавата може да се кандидатства по проекти за подобряване на условията в здравните заведения и обзавеждането им с апаратура”, добави още Трифонов.

По отношение на туризма независимият кандидат за кмет смята, че трябва да се използват ресурсите за привличане на по-висок сегмент чуждестранни гости. Като пример той даде развитието на балнеологията, конгресния, спортния, фестивалния и културния туризъм. Трифонов е скептичен, че Варна ще спечели надпреварата за културна столица на Европа през 2019 г., тъй като градът изоставал от останалите кандидати. 

Според Трифонов либерализацията на пушенето би била популистки ход и забраната трябва да остане.

Цялото интервю с Чавдар Трифонов може да чуете в звуковия файл.