В Крапец ще има ежегоден фестивал на шлагерната песен
В Крапец ще има ежегоден фестивал на шлагерната песен / Дарик Добрич

В село Крапец ще се организира ежегоден фестивал на шлагерната и стара градска песен „Подари ми море”. Музикалният форум ще се провежда в началото на месец юни в хотелски комплекс „Яница” в село Крапец и ще има конкурсен характер.

Във фестивала могат да се участват самодейни колективи, вокални групи, дуети и индивидуални изпълнители към народни читалища, организации и творчески клубове, като не са наложени никакви възрастови ограничения.

Над 30 са заявките за участие в първото издание на форума, което ще се проведе на 7 и 8 юни. Ще бъдат присъдени  І-ва, ІІ-ра и ІІІ-та награди за групи, дуети и индивидуални изпълнители, награда на публиката, награда „Откритие на фестивала” и Специална награда на Комплекс „Яница”. Всички участници ще получат Диплом и грамота за участие във фестивала.

Форумът се организира съвместно от община Генерал Тошево, община Шабла, читалищата в двата общински центъра, читалище ”Отец Паисий 1897”  в село Спасово и хотелски комплекс „Яница” в Крапец. Той има за цел да популяризира и съхранява традициите на българската шлагерна и стара градска песен, което ще допринесе за създаване на приемственост между изпълнители от различни поколения.