Акция за почистване и облагородяване на легендарния връх Шипка
Акция за почистване и облагородяване на легендарния връх Шипка / netinfo

Дирекцията на Природен парк "Българка"отправи покана към широката общественост да се включи в акцията за почистване и облагородяване на района в близост до легендарния връх Шипка на 8 юни. Сборният пункт е паркинга под върха (около автобусната спирка и заведенията за хранене). За всички желаещи, които не разполагат с личен транспорт, има организиран безплатен автобус, който ще отпътува в 10.00 ч. от спирката пред Областна управа - Габрово.

По време на мероприятието ще бъде направена кратка лекция за специфични за парка растителни и животински видове.Тя е ориентирана към децата и целта й е да представи интересни факти за биоразнообразието в природния парк. След презентацията, децата са насърчени да заснемат със своите телефони или фотоапарати съответния вид, в случай, че го разпознаят. На финала на събитието, снимките ще бъдат поощрени с дребни награди.

И тази година посланици  на кампанията ще гостуват в парк "Българка". Ще се разиграе томбола с награди, а с любезното съдействие на НПМ "Шипка-Бузлуджа" участниците ще имат възможност да видят и възстановените в района землянки, както и безплатно да посетят Паметника на Свободата, откъдето се разкрива величествена гледка.