Тити след 2:2: Като го докараш до пети мач, единствената ти цел е титлата
Тити след 2:2: Като го докараш до пети мач, единствената ти цел е титлата / БГНЕС

Изключително доволен, но здраво стъпил на земята бе наставникът на баскетболния Левски Тити Папазов. „Сините” ще играят пети мач с Лукойл за титлата в родното първенство, след като изравниха серията на 2:2 победи.

„Трябва да бъдем обективни, ако имаше някаква логика този сезон, най-добре е финалът да се реши в пети мач. Тази година хвърлихме много усилия, много положителна работа. Започнахме с отбор без чужденци, само с Марко, а после добавихме двама опитни играчи. Това е награда за това, че през годината работихме много. Голяма награда за нашите фенове, които въпреки мъката от събота, въпреки маката от сряда на нашия мач, днес отново бяха с нас и ни подкрепяха до последно”, заяви Тити Папазов и продължи:

„Лукойл е много силен тим с ясно изразени индивидуалности. Днес повече беше въпрос на характер и на воля да успеем да се върнем от минус 16 точки. Чавдар загатна за истинските си възможности и в миналия мач, и сега.”

„Сега трябва да се нарадваме и в същото време да стоим здраво на земята, защото ние сме доволни, че сме скъсили дистанцията, но да го докараш до пети мач, не може да имаш никаква друга амбиция освен шампионската титла. Независимо, че срещу себе си имаш домакинско предимство и суперкласен отбор на Лукойл”, коментира още Тити.

„Иска ми се, както Рилски спортист отидоха в Правец и там водеха с 19-20 точки, ако ние можем да имаме този шанс и да не повторим тяхната грешка. Ние трябва да се радваме за характера, който проявихме и затова, че зарадвахме тази пълна зала „Универсиада”. Трябва да преспим и ако нещо можем да се изненадаме в последния мач, ще трябва да се изненадаме. Днес играхме много хазартно. Не вървеше, но с Лукойл прав баскетбол не се играе. С Лукойл трябва да рискуваш. При всички случай тази хегемония стои в съзнанието на всички в залата, на всички вас. Ще видим дали нещо можем да измислим допълнително, което малко да компенсираме тяхната класа. Сигурно ще им е малко по-притеснено. За първи път от 2000-та година финалът ще се решава в пети мач. На Лукойл никога не им се е случвало да станат шампиони у дома, дано и сега не им се случи. Нека да бъдем обективни, без късмет няма как да се получи”, каза старши треньорът на Левски.