Изплащат енергийните добавки до края на юни
Изплащат енергийните добавки до края на юни / снимка: Дарик-Благоевград, архив

Хората, които не са успели да получат полагащите им се енергийни добавки от 65 лева в края на май, ще могат да си ги вземат до края на следващия месец. Това съобщиха за Дарик от Агенцията за социално подпомагане във връзка със сигнал от потребител, който е пропуснал обявения срок от 21-ви до 23-ти май за получаване на добавката.

Няма данни колко от правоимащите лица не са получили еднократната помощ, заради пропуснат срок, но по данни на агенцията общо 68 706 души или над 95 процента от всички вече са получили различните видове добавки от спешния пакет на служебното правителство.

Социалните помощи за даден месец се получават до края на следващия месец, но няма фиксирана дата, обясни Константина Трифонова, началник на отдел в Агенцията за социално подпомагане. „25-то число вероятно е датата, около която той обичайно са явява в пощенския клон в случая, така че негово е решението дали да се яви на 25-и или днес на 31-ви май“, обясни тя.

От Агенцията обясниха, че парите от неполучените помощи ще бъдат отново преведени към пощенските клонове и ще бъдат на разположение за потребителите към края на юни.