11 души изчезнали от бар в Мексико сити
11 души изчезнали от бар в Мексико сити / снимка: sxc.hu

Прокуратурата на мексиканската столица разследва случая, при който в неделя сутрин от централен бар изчезнаха 11 души. Заведението се намира близо до американското посолство и редица национални паметници. Шефът на сигурността Хесус Родригес заяви предпазливо, че не се знае дали става дума за отвличане, посочва БГНЕС.

Според неназован служител на прокуратурата маскирани въоръжени мъже нахлули в бара в неделя сутринта. Не е ясно дали бандитите искали да ограбят младежите или да ги отвлекат. Похитителите натикали жертвите си в няколко автомобила и изчезнали. Майка на един от отвлечените твърди, че синът й няма нищо общо с престъпни групировки и дейности.

Местният вестник "Реформа" цитира роднини на отвлечените, според които собствениците на бара казали на клиентите да напуснат, тъй като ще има полицейска акция. Когато те излезли на улицата, въоръжени мъже ги натикали в три джипа с емблемата на полицията. Сред похитените има четири жени.

Отвличанията са честа практика в Мексико през последните години - между януари и октомври 2012 година официално са известни 1043 случая на такива престъпления. Според експерти броят им е в пъти повече.