Фестивалът Жива шевица от таланти започва с музикално ателие
Фестивалът Жива шевица от таланти започва с музикално ателие / Дарик Добрич, архив

Започва фестивалът "Добрич - жива шевица от таланти". В днешния ден ще се състои арт-ателие "Музика и танци" в двора на СОУ "Димитър Талев". Заниманията започват в 10.30 ч. с танцовата група на училището, след тях ще се изявяват групата за стари градски песни към "ХобиСклуб", Представителна танцова студия "Добруджа", група за фоклорни песни към Съюза на слепите. От 11.30 до 12.00 ч. е последното участие - на възпитаниците на СОУ "Св.Кл.Охридски".

Фестивалът продължава утре, когато е същинската му част. Между 10.00 и 16.00 ч. на няколко места в Добрич ще бъдат отворени 6 ателиета, в които всеки желаещ ще може да се докосне до различно изкуство. Да се рисува и да се твори литература ще може в розариума в парка, театралната сцена е под паметинка на Хан Аспарух, "Приложни изкуства и занаяти" ще посрещат желаещите пред храм "Св.Георги" и в Етнографска къща - там ще има грънчарство, тъкачество, дърворезба и иконопис. Скулптури от еко материали ще се изработват през деня в зоопарка, керамично пано - на естрадата на площад "Свобода", а ателие "Музика и танци" ще бъде на поляна в парка.

Фестивалът тази година е с участието на актьора Христо Гърбов. Това е второто издание на форума, организиран от община Добрич с финансиране от ОП "Регионално развитие".