Пиян таксиджия нападна жена в тоалетна в Гоце Делчев
Пиян таксиджия нападна жена в тоалетна в Гоце Делчев / снимка: БГНЕС

Пиян шофьор на такси нападна млада жена в тоалетната на заведение в Гоце Делчев, изследват го за психично заболяване. Инцидентът станал към 14.30 ч. днес в бистро в парка на Гоце Делчев.

23-годишното момиче чествало в заведението рожден ден, но отивайки до тоалетната, била последвана от 51-годишния мъж. Той е шофьор на такси в града от двайсетина години, нямал психични проблеми. Но през последните 2-3 дни поведението му се променило. След като влязъл след жената в тоалетната таксиметровият шофьор се опитал да я стисне за гърлото, но жертвата се развикала. На помощ й се притекли гостите на тържеството, извикали полиция и екип на Спешна помощ.

Потърпевшата млада жена не е пострадала, но изпаднала в шок от нападението. След като е заведен в РУП-Гоце Делчев, нападателят показвал данни за психично разстройство, бил и видимо пиян, предаде БГНЕС.

С линейка, конвоиран от двама полицаи и закопчан с белезници, таксиметровият щофьор беше транспортиран днес до МБАЛ-Благоевград. След консултация с психиатър 51-годишният мъж е настанен в специализирано отделение на болницата за още изследвания. На този етап има данни, че само е употребил алкохол, подробни прегледи и консултации ще установяват дали не става дума за евентуално маниакално разстройство.