За трети път избират най-красивата тераса и двор в Разград
За трети път избират най-красивата тераса и двор в Разград / netinfo

За трета поредна година, със съдействието на общинската администрация, Федерацията на жените в Разград организира конкурс под надслов „Да, на красотата !". Той стартира в началото на юни и ще приключи през септември, съобщи днес зам.-кметът Любомир Цонев.

По думите му, целта на кампанията е да направи града още по-красив, по-цветен и по-привлекателен.

Тази година конкурсът ще се проведе в пет раздела. Освен досегашните три - за най-красиви дворни места, балкони и прилежащи терени и дворове на бизнес обекти са включени и две нови категории - за летни градини и вътрешен интериор на заведения за обществено хранене и за дворове на детски и учебни заведения.

В периода от 1 до 10 септември седемчленна комисия под председателството на Любомир Цонев ще обходи подалите заявки за участие в конкурса, а до края на месеца ще извърши класиране.

Във всяка една от категориите са предвидени и награди - за първо, второ и трето място. Те са осигурени от община Разград и ще бъдат връчени на благотворителния концерт на Федерацията на жените по случай Деня на християнското семейство през ноември.

Заявки за участие и предложения ще се приемат до края на август на телефони 084 624 107 и 084 618 186, както и на e-mail: da_na_krasotata@abv.bg.

Председателят на федерацията Любка Стоянова посочи, че в миналогодишната надпревара комисията е обходила над 50 къщи и жилища, за да определи най-привлекателния балкон и двор.