Израелският посланик открива пленер пред общината
Израелският посланик открива пленер пред общината / netinfo

Израелският посланик у нас Н. Пр. Шаул Камиза Раз открива пленер „Пловдив и Йерусалим - градове на толерантността“. На тази тема 15 художници ще творят на площада пред община Пловдив. Живописният пленер се осъществява по идея на фондация „Качество на живот“, а съорганизатор е Дружеството на пловдивските художници.

Посланик Камиса Раз ще е сред ценителите, проследяващи в развитие сътворяването на картините. Той ще подари играчки на децата от детска градина „Ружа“, повечето от които са от ромски произход, като израз на толерантност между етносите.

Посланикът ще се срещне също с пловдивския митрополит и с кмета на града Иван Тотев. Специално внимание ще получат ученичките от СОУ „Свети Патриарх Евтимий” Ива Янакиева и Надежда Бойчева, които спечелиха с есетата си по книгата на проф. Бар-Зоар „Извън хватката на Хитлер” пътуване до Израел.

Вечерта посланикът и представители на различни етноси, на политическия и бизнес елит ще честват в хотел „Тримонциум“ „Ден на Йерусалим“ – 46-тата годишнина от обединената столица на Израел. Домакини на коктейла са председателят на фондация „Качество на живот” д-р Невен Енчев и неговата съпруга д-р Ваня Енчева.

По време на събитието гостите ще разгледат картините от пленера „Пловдив и Йерусалим - градове на толерантността “. Ще бъде излъчен и кратък филм за свещения град.