Връчват наградите  Анастасия Тошева на Античната улица
Връчват наградите Анастасия Тошева на Античната улица / DarikNews.bg, архив

По традиция в навечерието на 24 май Община Стара Загора ще раздаде наградите „Анастасия Тошева", които се присъждат като признание и поощрение на педагогически колективи, директори на училища и детски градини, учители и ученици, за популяризиране на техния професионализъм, талант и граждански принос за развитието на образованието в Община Стара Загора.

Официалната церемония ще се проведе на тази вечер от 18.00 ч. на Античната улица на Регионалния исторически музей в Стара Загора.

Тази година се присъждат две индивидуални награди - на Любка Иванова - директор на ОДЗ № 34 „Райна Княгиня" и на Росица Атанасова-Минева - старши начален учител в V ОУ „Митьо Станев". Носител на колективната награда е Педагогическият колектив на ІV ОУ „Кирил Христов". С дипломи са отличени ученичката от Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски" Юлита Добрева, Мила Минева, Константина Петкова и охранителна фирма „Технопол" ЕООД.

Тази година се навършват 155 години от първото тържествено честване на празника „Св. св. Кирил и Методий" в Стара Загора.

На 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в 10.00 ч., ще започне тържествен ритуал за издигане на националното знаме на Република България на площада пред общината. Празничното шествие по традиция ще премине по бул. „Цар Симеон Велики".