„Атака няма да подкрепи никакво правителство в този парламент
„Атака няма да подкрепи никакво правителство в този парламент / снимка: БГНЕС
„Атака" няма да подкрепи никакво правителство в този парламент
64123
„Атака" няма да подкрепи никакво правителство в този парламент
„Атака" няма да подкрепи никакво правителство в този парламент
  • „Атака" няма да подкрепи никакво правителство в този парламент
  • „Атака" няма да подкрепи никакво правителство в този парламент

„Атака" няма да подкрепи никакво правителство в състава на този парламент. Това каза по време на първото заседание на 42-рото Народно събрание председателят на националистическата партия Волен Сидеров. Той предложи възнагражденията на депутатите да бъдат колкото минималната работна заплата.

Сидеров заяви, че атакистите няма да се спогодяват с никоя политическа сила, само с народа. Той нарече ДПС антиконституционна партия, което доведе до сблъсък с лидера на движението Лютви Местан, а накрая думата се наложи да вземе Стефан Данаилов.

Сидеров заяви категорично: „Аз ще бъда този, който ще задавам въпроси и ще търся сметка. Оттук нататък вие трябва само да отговаряте за това, което сте вършили. Тези, които ще управляват, да си правят сметката, че аха са стъпили накриво, ги чака народният гняв". Той пожела на депутатите „здраве и покаяние".

Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира, че от парламентарната трибуна всеки има право на своите емоционални изстъпления, но никой няма право да нарича оглавяваната от него партия противоконституционна. Местан припомни, че има решение на Конституционния съд по въпроса и помоли Сидеров в бъдеще да се въздържа от подобни оценки, защото те са обидни за половин милион избиратели на ДПС.

От своя страна председателстващият пленарното заседание Стефан Данаилов се обърна към колегите си с думите: „Наблюдавайки ви оттук, знаете ли колко симпатични лица имате? И всеки от вас излъчва добрина. Приятели, аз не знам какво ви става, като стъпите на тази трибуна! Дайте да докажем да българския народ, на всички, които ни наблюдават, че ние сме хора с разум, умни, талантливи и с добри сърца. Дайте да го направим, умолявам ви!".