Станишев: ГЕРБ иска касиране на вота, защото не им излезе сметката
Станишев: ГЕРБ иска касиране на вота, защото не им излезе сметката / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Станишев: ГЕРБ иска касиране на вота, защото не им излезе сметката
64122
Станишев: ГЕРБ иска касиране на вота, защото не им излезе сметката
  • Станишев: ГЕРБ иска касиране на вота, защото не им излезе сметката

Лидерът на БСП Сергей Станишев призова ГЕРБ да се събудят и да осъзнаят, че живеят в измислена реалност, в която всичко е наред. Това се случи в изказването му в първия ден на 42-рото Народно събрание, когато размяната на остри реплики между БСП и ГЕРБ не закъсня.

„Имаме партия, която е математически победител. Няма спор, първа политическа сила е ГЕРБ. Само че не се усеща този триумф, който би трябвало да изпитва истински победител. Освен че никой не знае каква част от гласовете на ГЕРБ са честни, искрени и аз ги уважавам от все сърце; каква част са купени и контролирани. Но по-важното е, че парадоксалното в ситуацията е, че победителят иска касиране. Тези, които организираха изборите по същество, искат касиране. Защо? Защото не ви излиза сметката", обърна се Станишев към народните представители от ГЕРБ.

Според него ГЕРБ не иска властта за да решава проблеми, а за да „замита и заличава следите от безобразията в управлението". Той се позова на Аристотел, според когото, извън общността човек може да е единствено звяр или бог. „Богът беше развенчан. Не онзи горе, а този, който се представяше за такъв или полубог четири години", каза още лидерът на социалистите.

Той е категоричен, че всички трябва да бъдем част от едно общество, да разберем и възстановим солидарността.