Борисов обеща подкрепа на Орешарски за важните мерки
Борисов обеща подкрепа на Орешарски за важните мерки / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Бойко Борисов: Още днес ще подпишем жалбата за касиране на изборите
64120
Бойко Борисов: Още днес ще подпишем жалбата за касиране на изборите
Бойко Борисов: Още днес ще подпишем жалбата за касиране на изборите
  • Бойко Борисов: Още днес ще подпишем жалбата за касиране на изборите
  • Бойко Борисов: Още днес ще подпишем жалбата за касиране на изборите

Още днес ще подпишем жалбата за касиране на изборите, защото беше нарушен денят за размисъл и това повлия върху вота на гражданите. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той призова да се спре с компроматната война между политическите опоненти.

„42-рото Народно събрание, което откриваме днес, е натоварено с много очаквания от българския народ. То бе избрано предсрочно и при безпрецедентна и непочтена остра кампания, която задълбочи срива на доверието в политическите партии и държавните институции", зави Борисов.

По думите му най-лошият сценарий за България е безпринципни коалиции, при които решенията се взимат на тъмно и без ясна политическа отговорност: „Ние сме доказали, че можем да работим за страната и без постове във властта".

„Политическите опоненти са политически опоненти, както водата и олиото не могат да се съберат, така и нашите тези не могат. Това, което можете да разчитате от партия ГЕРБ, защото съм убеден, че вие ще направите правителство. Знам колко е трудна ситуацията и в Европа, и в България. На всички тези мерки, които трябва да ги приложите, които и ние сме ги говорили, може да разчитате на нашата подкрепа. Другото си е политическо говорене. За тези неща, които са изключително важни, и както и предизборната кампания казах: този, който поеме управлението сега, който поеме ангажимента да стане премиер, това е изключително смела и отговорна постъпка и трябва да получи подкрепа от всички нас. От това, което чета, знам, че най-вероятно ще е Орешарски. Ще има пълната ни подкрепа в тези непопулярни мерки, които трябва да направи. Другото е политиканстване, другото е да режеш корените на държавата и след това никой няма шанс да я повдигне".