ГЕРБ Дупница с жалба до Районна прокуратура за купуване на гласове
ГЕРБ Дупница с жалба до Районна прокуратура за купуване на гласове / Маргарита Петрова,Дарик радио

ГЕРБ Дупница подадоха сигнал до Районна прокуратура  за купуване на гласове,
заяви на пресконференция областният координатор на предизборния щаб Ивайло Константинов. В сигналът са посочени имената на Кирил Кацарски, Стефан, по прякор Кирил Циганина и Стефан Георгиев ,по прякор Стефан Батъко, които според сигнала са купували ромски гласове в "Каваклия" и "Пич махала". В сигналът е включено още едно лице -Илиян Георгиев. Ивайло Константинов заяви още, че в изборния ден от сиво „Ауди" са раздавани определени суми пари срещу гласуване в полза на БСП. В сигналът до прокуратурата се посочва още, че Илиян Георгиев е подарил на ромския лидер по прякор Альошата от кв. "Гиздова махала" два автомобила.
Ивайло Константинов благодари на всички, които са гласували за ПП ГЕРБ, а също и на тези, които са гласували за техните опоненти.
„Като казвам всички наши опоненти, имам предвид единния отбор, сборния отбор на политическата мафия. Очевидно нещата бяха така построени и подредени, че ние да загубим. Да загубим мнозинство и да спечелим изборите" каза Ивайло Константинов.
В община Дупница ГЕРБ губи с 11 гласа от Коалиция за България. „Имаме за това обяснение, не оправдание. Изключително важен фактор е мотивацията на определени хора, които гласуват в определени секции, т. нар. смесени секции." каза Емил Гущеров.
"Не нашият резултат е лош, по- скоро резултата на БСП в областта е съмнително добър" допълни Константинов. Той направи и анализ на гласовете в секциите, където гласуват ромите, съпоставяйки изборите през 2009, 2011 и 2013 г.

Бившият народен представител Емил Гущеров призова всички, които са избрани от Кюстендилска област да отстояват интересите на гражданите и да ги защитават в Народното събрание. Емил Гущеров съобщи по време на пресконференцията, че бившия КЕЧ, поделенията в Самораново и общежитието на бившето Промишлено ще бъдат прехвърлени безвъзмездно на община Дупница. Той допълни, че това става факт благодарение на две годишната му работа в тази посока. Като народен представител Емил Гущеров беше член на комисията по външна политика и отбрана.