Разкриха мъж, пребил свой приятел при пиянска свада
Разкриха мъж, пребил свой приятел при пиянска свада / DarikNews.bg, архив

Двумесечно полицйско разследване доведе до разкриването на 53-годишен свищовлия, пребил свой съгражданин след пиянски скандал. В средата на март в полицейското управление в Свищов е получен сигнал от Спешна помощ в града за пострадал мъж в имот на вилната зона. На мястото е изпратен полицейски екип.

В хода на разследването е установено, че на 19 март в дома на пострадалия Е. К. на гости са отишли 56-годишният В. Й., криминално проявен и многократно осъждан за нанасяне на телесна повреда, кражба, документно престъпление, хулиганство и  противозаконно отнемане на МПС и 53-годишният П. П. (Понито), също криминално проявен и осъждан. Тримата се почерпили и Понито си тръгнал, а другите двама се преместили във вилата на В. Й, където продължили да се черпят. В резултат на изпитото количество алкохол помежду им възникнал скандал, който прераснал в сбиване.

В същото време отново пристигнал Понито, който се опитал да ги раздели и след като не успял ударил със саморъчно направено столче Е. К. по главата, след което си тръгнал. Пострадалият е прегледан от медиците в Свищов и бил транспортиран и настанен за лечение във великотърновската болница с рани в областта на главата, без опасност за живота.

В хода на разследването са били разпитани множество свидетели, били са назначени експертизи. Установено е, че на пострадалия е била причинена лека телесна повреда, а престъплението е от частно правен характер. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура - Свищов.