ВИДЕО: Шампионът Барса вдигна своята награда, продължава да гони 100 точки
ВИДЕО: Шампионът Барса вдигна своята награда, продължава да гони 100 точки / БГНЕС

Барселона победи Валядолид с 2:1, след което получи своя заслужен трофей – шампионската титла на Испания. „Каталунците“ за 22-ри път са първенци на страната, нещо, което се очакваше и знаеше, че ще се случи много отдавна.

Барса продължава да гони обаче и една голяма цел – да стигне 100 точки този сезон. В момента, с трите срещу Валядолид, тимът има 94. В последните два кръга от първенството, те гостуват на градския съперник Еспаньол, и приемат Малага.

Дори и лошото време и изливащия се над „Ноу Камп“ дъжд не помрачи настроението на Барселона. Валежите спряха и точно по поръчка, за края на срещата и награждаването.

Борещите се с коварни болести треньор Тито Виланова и футболист Ерик Абидал получиха правото да вдигнат първи трофея.

Виктор Валдес записа Мач №500 с екипа на Барселона, който обаче може да се окаже и един от неговите последни за клуба.

Победата над Валядолид не дойде лесно, като голово изражение, но „каталунците“ имаха пълно превъзходство.

21 минути бяха необходими на Барселона да открие резултата, след много груба грешка на защитник на Валядолид, който прати топката директно в Шави. За него не бе трудно да напредне десетина метра и да изведе Педро вдясно в пеналта, откъдето той шутира под плонжа на вратаря. Двайсет минути по-късно Барса удвои, след центриране отляво, което Валиенте засече в собствената си врата.

В последната минута Валядолид стигна до почетно попадение, след като Монтоя фаулира в пеналта Манучо, и Виктор Перес реализира отсъдената дузпа за крайното 2:1.


Sardana mecánica Barça 2012/2013 by Emenderk