ЦСКА излъга изморения Берое с гол в последната минута
ЦСКА излъга изморения Берое с гол в последната минута / netinfo

Отборът на ЦСКА постигна трудна победа над Берое в мач от 28-ия кръг на А група. „Червените“ взеха трите точки с гол на защитника Пламен Крачунов в продължението на срещата, която се игра в Стара Загора. Така столичани се доближиха максимално до заветното трето място в крайното класиране, което ще им позволи участие в европейските клубни турнири през новия сезон.

През първото полувреме двата тима предложиха доста скучна игра, като интересните положения пред двете врати почти липсваха. В играта на Берое се усещаше умората от финала за Купата на България срещу Левски, в който старозагорци играха цели 120 минути. От своя страна футболистите на Милен Радуканов владееха повече топката, но не намираха верния път към вратата на Иван Караджов.

Още в първата минута Мишел Платини се озова в малкия пеналт, но ударът му от малък ъгъл не попадна в рамките на вратата. Десет минути по-късно, след грешка на Пенев в отбраната на домакините, Спас Делев се измъкна, но и неговият изстрел не затрудни вратаря на Берое.

Четири минути преди края на първото полувреме дойде и единствената чиста ситуация за домакините. След центриране от фаул, топката бе отклонена с глава към Стойчев, на който обаче не достигнаха сантиметри да засече коженото кълбо в мрежата на гостите.

Втората част бе малко по-интересна, като отново инициативата бе за „червените“. В 81-ата минута Абел Анисе направи непростим пропуск останал сам срещу Караджов. Мадагаскарецът стреля слабо с левия крак, но Караджов показа класа и успя да избие. Мишел Платини също нямаше късмет при добавката и бранител изби топката.

ЦСКА се добра до трите точки в продължението на срещата с гол на централния си бранител Пламен Крачунов. Защитникът се измъкна отлично от отбраната на беройци след центриране от фаул на Сержиньо и с глава не остави шансове на Караджов.

Така „червените“ направиха сериозна крачка към Лига Европа. ЦСКА има преднина от три точки пред Ботев за третото място, като столичани имат нужда от нови три пункта в оставащите два мача до края, за да гарантират мястото си в Европа.