Ферара подкрепя В. Търново за Европейска столица на културата
Ферара подкрепя В. Търново за Европейска столица на културата / DarikNews.bg
Ферара ни подкрепя за Европейска столица на културата
64079
Ферара ни подкрепя за Европейска столица на културата
  • Ферара ни подкрепя за Европейска столица на културата

Италианският град Ферара подкрепя Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 г. Това стана ясно при среща на кмета Даниел Панов с италианска делегация, водена от зам.-кмета на Ферара Росела Задро. Посещението е свързано с обмена на добри практики и подготовка на двата града за Европейска столица на културата. Град Ферара е част от италианската провинция Емилия Романя, която също участва в престижната надпревара.

Даниел Панов и Росела Зардо подписаха меморандум за сътрудничество между двата града, който предвижда партньорство в областта на икономиката, туризма, културата и образованието. В състава на делегацията, която е на визита във В. Търново, участват още Джовани Ленцерини - началник на кабинета на кмета на Ферара, Аурелио Донати - представител на Индустриалната камара на Италия, Паоло Парамуки - президент на Ферара холдинг, което е общинско предприятие, контролиращо общинските фирми, и Марио Канела - италиански предприемач в България. Кметът на Ферара Тициано Талиани не е успял да дойде в старата столица заради годишнина от земетресението в регион Емилия Романя.

Даниел Панов представи пред гостите концепцията и кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата. Общият слоган на подготовката на нашата кандидатура е "Велико Търново - Душата на България, Духът на Европа". Кампанията и програмата, която старата столица ще води през 2019 г. обаче ще протече под мотото "Творим Щастие", обясни кметът.

Чуйте го в звуковия файл.