Вдигнаха блокадата на границата с Турция
Вдигнаха блокадата на границата с Турция / снимки: Impact Press Group
Продължава блокадата на границата с Турция, напрежението не стихва
64048
Продължава блокадата на границата с Турция, напрежението не стихва
  • Продължава блокадата на границата с Турция, напрежението не стихва

Протестиращите български превозвачи вдигнаха блокадата на българо-турската граница, след като Турция изпълни исканията им.

По време на среща на министъра на транспорта Кристиян Кръстев с протестиращите превозвачи е пристигнал и заместник-валията на Одрин, който е донесъл писмен документ, деклариращ, че срещу нашите превозвачи няма да бъдат прилагани рестриктивни мерки от страна на турския митнически власти, съобщи Петко Ангелов - един от организаторите на протеста.

След 15 дни транспортните министри на двете държави ще проведат среща, на която да обсъдят ситуацията от двете страни на границата.

Пунктът вече е отворен за всякакви автомобили и в двете посоки.

От Митница - Свиленград се надяват да стопят опашката за 36 часа

Километричната опашка от тирове пред пункта Капитан Андреево може да бъде стопена за около 36 часа, съобщи за Дарик началникът на Митница - Свиленград Тодор Караиванов. По данни на митницата около 400 тира чакат на опашката пред пункта. Още толкова обаче, има във вътрешността на страната - в паркингите около Хасково и Харманли.

„Ще подсилим дежурствата и ще работим на пълни обороти", подчерта Караиванов. Той добави, че се пренасочват служители от митническото управление в Свиленград и бюрото в Хасково, за да бъдат тировете обработвани по-бързо.

48 часа продължи блокадата на границата с Турция

Границата ни с Турция остана затворена два дни заради протест на българските превозвачи, които заявиха категорично, че докато не видят писмен документ, че Турция ще спре с незаконното задържане на български камиони, няма да вдигнат блокадата. Безпрецедентното затваряне на граничния пункт образува невиждана досега транспортна тапа, като колоната на ГКПП „Капитан Андреево" достигна 15 км.

Вдигнаха блокадата на границата с Турция
netinfo

300 турски шофьори организираха през петъчния ден контрапротест на пътя към границата за Турция и целият трафик беше блокиран за повече от час по обяд. Стигна се до безредици, след като ТИР притисна български полицай. На място бяха изпратени служители на МВР-Хасково, жандармерия и гранични полицаи, които да тушират нарастващото напрежение. Междувременно бяха предприети мерки и за отбиване на тировете по паркингите по протежението на главния път за Турция.

В следобедните часове говорителят на Областната дирекция на МВР-Хасково Нина Николова съобщи, че пътят към ГКПП Капитан Андреево, вече е отворен.

Вдигнаха блокадата на границата с Турция
netinfo

Вдигнаха блокадата на границата с Турция
netinfo

Други новини от Хасково