Представят за първи път у нас „Пощальонът от Лонжюмо”
Представят за първи път у нас „Пощальонът от Лонжюмо” / Община Стара Загора

На 23 май Държавна опера Стара Загора ще представи за първи път в България комичната опера на Адолф Адам „Пощальонът от Лонжюмо". Продукцията е съвместен проект с Френският културен институт в България .

Режисьор на спектакъла е Емануел Кордолиани, а диригент - Дидие Талпен, който в момента е и директор на Френския културен институт в България.

От френския екип за премиерата на операта „Пощальонът от Лонжюмо" е и сценографът и художник на костюмите - Жули Скобелцин. Никола Шено е главен корепетитор при поставянето на операта „Пощальонът от Лонжюмо".

В състава на солистите са включени: Николай Моцов, Ивайло Йовчев, Денис Иванов, Иван Кабамитов, Яница Нешева, Десислава Стефанова, Петър Кунев и Евгений Арабаджиев.

Участват оркестърът, хорът и балетът на Държавна опера Стара Загора.

Премиерата на операта „ Пощальонът от Лонжюмо" на сцената на Държавна опера Стара Загора е на 23 май, четвъртък, от 19 часа.

По едно щастливо съвпадение -точно това е датата , на която през 1897 год. във френския град Лонжюмо е открит паметник на композитора Адолф Адам, наречен „ Пощальонът". Автор на скулптурата е Пол Фурние. Събитието е подчертано и от провеждането на голям музикален конкурс с над 50 участници.