Започват абитуриентските дефилета по червения килим
Започват абитуриентските дефилета по червения килим / DarikNews.bg, архив

Великотърновските абитуриенти отново ще дефилират по червен килим, постлан по главната улица „В. Левски" пред сградата на Община Велико Търново. Завършващите гимназисти ще преминат като холивудски звезди сред шпалир от близки и приятели и под съпровода на духов оркестър.

Атрактивното представяне на младежите от старата столица за поредна година е инициирано от кмета Даниел Панов. Велико Търново е единственият български град, който ежегодно организира и провежда изпращането на своите абитуриенти по впечатляващ и запомнящ се начин като общоградски празник.

Щастливите момчета и момичета, облечени в стилни тоалети, ще имат уникалната възможност да шестват пред общината от 23 до 25 май. 873 абитуриенти от 14 великотърновски училища ще преминат като истински звезди по червената пътека.

Първи ще дефилират тази вечер от 18,30 ч. завършващите ученици от Професионалната гимназия по електроника „А. Попов" и Професионалната гимназия по сградостроителство „Кольо Фичето". На 24 май от 18,00 ч. са баловете на Старопрестолната гимназия по икономика, Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий", Американския колеж „Аркус", Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „А.С.Попов", СОУ „Владимир Комаров", СОУ „Емилиян Станев" и Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров".

На 25 май от 18,00 ч. по червения килим ще минат абитуриентите на ПМГ „Васил Друмев", СОУ „Вела Благоева", СОУ "Георги Раковски", Професионалната гимназия по моден дизайн и Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон".