Кампания Нулева толерантност срещу трафика на хора започва в Благоевград
Кампания Нулева толерантност срещу трафика на хора започва в Благоевград / netinfo

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов и евродепутатът Мария Габриел ще открият работна среща на тема "Превенция и идентификация на жертви на трафик на хора с цел трудова експлоатация".

Тя ще се проведе на днес от 11:00 часа, в зала 101 на Общината. Срещата е част от кампанията за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация, която започва в Благоевград.

Мотото на инициативата е "Нулева толерантност срещу трафика на хора". Тя се организира от Местната комисия за борба с трафика на хора към община Благоевград, съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора.

Поканени за участие в срещата са председателят на Държавна агенция за закрила на детето Калин Каменов, зам.- кметът по Строителство и сигурността в община Благоевград инж. Стоян Благоев, началникът на „Регионален инспекторат по образованието” Ивайло Златанов, проф. Иван Мирчев – Ректор на ЮЗУ „Неофит Рилски”, както представители на различни институции и фирми в общината. По време на срещата ще бъдат обсъдени Националната политика за борба с трафика на хора с фокус превенция на трудовата експлоатация.

Също така ще бъдат разгледани теми като Координационния механизъм за рефериране и обгрижване на случаи на не придружени деца и деца, жертви на трафик, завръщащи се от чужбина, образуваните досъдебни производства за трафик на хора с цел трудова експлоатация, както и детайли, свързани с оперативната работа по случаи на трафик на хора с цел трудова експлоатация.

Като част от националната кампания, доброволци към Местната комисия за борба с трафика на хора ще представят презентации, свързани с темата и пред ученици от учебните заведения на територията на община Благоевград.