Георги Найденов: България има нужда от нова дясна партия
Георги Найденов: България има нужда от нова дясна партия / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

България има нужда от нова дясна партия е позицията на водачът на листата на Коалиция Център- свобода и достойнство в Кюстендилски избирателен Георги Найденов. Той обясни слабия резултат на коалицията и с факта, че тя беше създадена в последния момент и не съдържаше абревиатурата НДСВ в името си, което бе дълго.
"Старото правителство си отиде с протести. Хората искаха нещо ново и пак си избраха старите хора. При така сформирания парламент, има вероятност да има и нови избори, ако няма консенсус за ново правителство. Гласовете се разпиляха, но това беше цел на управляващата партия. За първи път от демократичната история на България, десните нямат нито един народен представител", заяви за Дарик Георги Найденов. Той допълни, че единствените, които са откликнали за обединение вдясно са били Корман Исмаилов и Касим Дал и затова НДСВ се е коалирала с тяхната партия.
"Необходимо е ръководствата на всички десни партии- СДС, ДСБ, Движение България на гражданите НДСВ, НПСД да помислят за нова дясна партия. Това е варианта на интелигентните и трезво мислещите хора да върнат гласовете на дясното, за нормално управление.
По отношение на разпределението на гласовете в Кюстендилски избирателен район, Найденов коментира: "Хората пак преизбраха настоящите депутати, дали не им е омръзнало тези хора да им обещават едно и също през 4 години, и гласовете да са едни и същи?. Постарахме се да се обърнем към интелигентните и образовани хора в Кюстендил, и към хората на изкуството, защото тези хора са бъдещето, и те трябва да са в управлението на страната.
Изключително красив край. Хората са по собствен начин специфични, но по- скоро положително. Аз съм оптимист, че ако продължа да се занимавам с политика пак ще се срещнем с област Кюстендил".