Българките на осмо място по сексапил в света
Българките на осмо място по сексапил в света / снимка: sxc.hu
Българките на осмо място по сексапил в света
63971
Българките на осмо място по сексапил в света
  • Българките на осмо място по сексапил в света

Старата пословица, че българките са най-красивите жени на света, се оказва остаряла. Нова американска класация на най-привлекателните националности постави българките едва на осмо място, докато българските мъже дори не се класираха в Топ 10 за силния пол.

Класациите са на американския сайт за запознанства и пътуване MissTravel, като резултатите са получени след допитване до 44 000 необвързани потребители. Те се регистрират в сайта, за да си намерят "атрактивен партньор, с когото да пътешестват". Начело на класацията за най-красиви жени са колумбийките, а най-привлекателните мъже - британците.

Според класацията певицата Шакира олицетворява най-красивите жени в света - колумбийките. На второ място са бразилките, а на трето са сънародничките на участниците в анкетата - американките. Средиземноморските народи фигурират в допитването в лицето на испанките и италианките, а северноевропейските са представени от шведките и холандките. Рускините и французойките също са тачени от американците в допитването.

24-годишната канадка от български произход Нина Добрев олицетворява българското участие в класацията. Главната й роля в популярния сериал "Дневниците на вампира", в който играе българка, както и участието й в немалко холивудски продукции, вероятно са допринесли за популяризирането на страната ни отвъд Океана.

Повече от една трета от мъжете, участвали в допитването, си признават, че най-сексапилното нещо в жените е формата на тялото им. Почти половината от американките, участвали в паралелната класация, пък отговарят, че най-привлекателната черта в един мъж е неговият акцент. Това вероятно обяснява и защо според американките най-сексапилните мъже са англичаните. Английският акцент е всеизвестен в Съединените щати като силен "коз", когато става въпрос за нови запознанства. На второ и седмо място в класацията пък се нареждат ирландците и шотландците, чиито акценти са не по-малко очарователни за американското ухо.

Допитването до повече от 30 000 американки класира и няколко националности от така наречените "латино любовници" - бразилците са на трето място, следвани от испанците и пуерториканците. Останалите места в Топ 10 се допълват от различните точки на европейския континент - шведи, испанци, французи и гърци.